Jannie - 27477464

Hvad er en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er en psykisk lidelse, der giver sig udslag i skadelige spisevaner. Det kan ske i form af overspisning eller ved at indtage for lidt mad og næring.

Spiseforstyrrelser – anoreksi, bulimi og BED (overspisning)– griber voldsomt ind i et menneskes liv og forringer livskvaliteten betragteligt. I værste fald kan en spiseforstyrrelse være livstruende.

En spiseforstyrrelse er udtryk for, at noget er galt i et menneskes tilværelse – en måde hvorpå følelser af kaos, lavt selvværd eller andre psykiske problemer forsøges at holdes i ave ved at bruge mad og krop til at opnå en følelse af kontrol.

Behandling af spiseforstyrrelser

Hvis du har en spiseforstyrrelse, eller hvis du er bekymret for, at en af dine nærmeste har en spiseforstyrrelse, er det afgørende, at du søger hjælp så hurtigt som muligt.

Kære Kirsten og Line

”I har ændret mit liv. I har gjort mit liv letter. I har gjort mig klogere på mig selv og livet. Jeg føler at jeg har overskud og er god til at blive indeni i mig selv. Det er det bedste nogen har gjort for mig”.

Et brev fra en pige der i 2011 kæmpede med sin spiseforstyrrelse. Læs hele brevet her.

Pige der har kæmpet med sin spiseforstyrrelse

Viljen til at ville, skaber evnen til at kunne.

5000 Odense C