Kirsten 2216 4599 · Jannie 2747 7464

Behandlingsmetoder

Vores behandlingstilbud er individuelt sat sammen, så det tager udgangspunkt i den enkeltes konkrete situation og udfordring med at komme af med en spiseforstyrrelse. Vi arbejder bl.a. med kognitive samtaleterapi, ikke voldelig kommunikation og tankefeltterapi. I visse tilfælde inddrager vi zoneterapi i vores behandling.

Hos Kirsten og Jannie i Viljen er alle behandlingstilbud individuelt sat sammen, så det tager udgangspunkt i den enkeltes konkrete situation og udfordringer. »

Læs om vores behandlingsmetoder her:
Kognitiv terapiIkke voldelig KommunikationKostvejledning • Mindfulness • Yoga og afspændning •  Tankefelt terapi 

Kognitiv terapi

Gennem opmærksomhed på tanker, følelser, fysiske reaktioner og handlinger, lærer du om dine adfærds- og reaktionsmønstre. Ved bevidst at ændre dine tanker og fastholde nye alternative tanker, kan du påvirke og ændre din adfærd. Denne metode egner sig særlig godt til folk, der lider af fx angst, lavt selvværd, depression, stress, eksamensangst og spiseforstyrrelser.

 

 

Den kognitive grundmodel – også kaldet Diamanten »

Den kognitive grundmodel.

Ikke-voldlig Kommunikation

IVK- Ikke Voldelig Kommunikation er en anerkendt kommunikationsmodel, der er særdeles velegnet til konflikthåndtering såvel indre som ydre konflikter. Modellen er bygget op sådan, at man bliver meget klar på egne følelser og behov. Dernæst bliver man skarp på at udtrykke sig på en klar og tydelig måde med respekt og empati.
Denne metode egner sig særlig godt til folk, der lider af fx angst, lavt selvværd, depression, stress, eksamensangst og spiseforstyrrelser.

Kostvejledning

Kostvejledning er til dig, som har et ønske om at skabe nye vaner og blive klogere på hvad din krop har brug for , for at fungere. Vigtigheden af den rette ernæring i forhold humør og et større overskud. Mad der gør dig glad. En øget forståelse af, protein, fedt og kulhydrater og hvorfor at vi har brug for det hele. Tips til indkøb og madlavning.

 

Mindfulness

At være mindful betyder at være nærværende og til stede i nuet på en måde, hvorpå kærlighed og venlighed vendes imod en selv. Der arbejdes med opmærksomheden og på at være i nuet. Mindfulness udvikler opmærksomheden på sammenhængen mellem tanker, følelser og kropslige fornemmelser. Ved mindfulness registres tanker, følelser og oplevelser såvel de gode som dårlige og disse anderkendes og accepters med omsorg (Netterstrøm, 2014: 255).

Yoga og afspændning

Forløbet er et tilbud til dig, som er nysgerrige på at lære dig selv bedre at kende og skabe balance i krop og sind. Her arbejdes der med fysiske øvelser samtidig med, at der er fokus på hvad der opleves undervejs, tilgangen er mindful. Du får trænet alle muskler, øget smidighed, bedre kropsforståelse, løsner spændinger og formindsker stress. Desuden bliver kredsløbet forbedret og vægten stabiliseres. Du kan opleve at sove bedre, bliver i bedre humør og få øget energi.

Det eneste du skal medbringe er dig selv og behageligt tøj du kan bevæge dig i.

TFT- Tankefeltterapi

Tankefeltterapi er en veldokumenteret metode til behandling af forskellige former for følelsesmæssig stress. Metoden tager udgangspunkt i vestlig psykologisk samtaleterapi, kognitiv terapi samt østlig forståelse af kroppen gennem meridianlære. Tankefeltet aktiveres, når vi tænker på et problem, befinder os i en svær situation eller mærker fysisk ubehag i kroppen. Vi aktiverer ubevidst en del af hjernen, der fortæller os, at der er fare på færde. Vores instinktive overlevelsesreaktioner skærpes, og i det ubevidste laver vi strategier, så vi kan smyge os udenom det, der minder os om noget ubehageligt.

En klient, der har lidt af anorektisk bulimi igennem 10 år, fortæller om sine oplevelser med TFT.

”Med TFT arbejder vi rigtig meget med at mærke efter, hvad der sker i kroppen, og med at gå ind i de følelser, som er svære at være i. TFT har rykket noget inde i mig, dette er dog uden at jeg kan sætte en finger på præcis hvad og hvornår”.

Læs hele historien her.

TFT – tanke felt terapi hos Viljen, Line Clausager

Mit forløb hos Viljen, behandler Line Clausager, startede med almindelig kognitiv samtaleterapi og zoneterapi. Det var skønt at få vendt og drejet nogle af alle de ting, der rørte sig i mig, og samtidig få den mere uformelle samtale over zoneterapien. Jeg fik nogle rigtig gode redskaber, som jeg kunne bruge i min hverdag, når jeg stod over for svære situationer. Problemet var bare, at jeg ofte ikke nåede at bruge mine redskaber før jeg havde handlet. Jeg kunne dog mærke at jeg blev god til at analysere bagefter. Men med en spiseforstyrrelse er det tit bevidstheden, der styrer, hvilket betyder at behovet for at have kontrol over mig selv, gør at mange ting fra underbevidstheden aldrig får lov at komme op til overfladen.

Mit store problem er, at jeg ofte har svært ved at sige hvad jeg tænker og føler, og indimellem ved jeg ikke, hvad jeg føler, fordi det er så svært at mærke efter. I stedet er det blevet en vane at sige at jeg er ked af det, sur eller noget andet, men når jeg blev spurgt, hvad jeg mærkede i min krop, som fortalte mig, at jeg havde denne følelse, så kunne jeg ikke svare på det. Med TFT arbejder vi rigtig meget med at mærke efter, hvad der sker i kroppen, og med at gå ind i de følelser, som er svære at være i. Jeg ved ikke præcis, hvad det er der virker, men når terapien er færdig føler jeg mig afslappet og der er ro i hovedet. Nogen gange varer det kort, mens jeg andre gange kan holde denne ro over længere tid. Samtidig får jeg sat ord på det jeg mærker, og noget af det kan jeg genkende fra min hverdag, hvilket har øget min bevidsthed og min evne til at håndtere de ubehagelige følelser i hverdagen. Når jeg i dag ser tilbage på, hvordan jeg havde det for et par måneder siden, da jeg startede med TFT, så er der sket meget. Jeg har fået mere overskud i hverdagen og får udført flere praktiske opgaver, som jeg tidligere ikke kunne samle mig om, jeg hænger mig ikke i bagateller i samme omfang som tidligere, og jeg har fået flere af de dage, hvor jeg glæder mig til at stå op, eller hvor jeg har en god fornemmelse i maven, når jeg går i seng. Alt i alt, har TFT rykket noget inde i mig, dette er dog uden at jeg kan sætte en finger på præcis hvad og hvornår.

Skrevet af en klient, der har lidt af anorektisk bulimi i 10 år

Du kan “opløse” dit ubehag gennem tankefeltterapi og blandt andet behandle:

  • Afhængighed
  • Spiseforstyrrelser
  • Traumer
  • Angst
  • Stress
  • Depression
  • Lavt selvværd
  • Fysiske smerter
  • Tvangstanker

Viljen
Vestergade 39, 3. sal.5000 Odense C