Jannie - 27477464

Kære Kirsten og Line

Jeg gik til behandling hos jer i 2011. Jeg skriver sådan set bare for at sige tak. Alle de ting i har lært mig, har jeg taget til mig og brugt som redskab i livet lige siden.

Min spiseforstyrrelse har ændret min personlighed og givet mig nye besværligheder i livet, dårlig hukommelse, kort lunte, meget følsom overfor for lidt søvn og sult, tager lettere på uorden- hvilket normalt ville være meget unaturligt for mig.

Det har været svært for mig selv og folk omkring mig at forstå at jeg har haft følger af min sygdom. Men samtidig har i givet mig SÅ mange redskaber og måder at tænke på når jeg får det svært. Jeg kan stadig forestille mig at i fortæller mig hvordan jeg kan tackle situationen.

 

Det kan være ting som

 • “hvad er det værste der kan ske”
 • “hvad sker der hvis ikke du får gjort det?”
 • “Bliv i dine egne bukser og udtal dig kun om dine egne følelser”
 • “selvom du har fået for lidt søvn, så tænk at det alligevel kan blive en god dag”
  “Mærk efter, hvad har du i virkeligheden lyst til?”
 • “tillad dig selv at gøre hvad du har lyst til”
 • “sig fra til aftaler hvis ikke du har lyst til det. De vil jo heller være sammen med dig, hvis ikke du har lyst”
 • “Det er aldrig andres skyld hvordan du føler” (man kan aldrig sige “du gør mig sur!”)
 • “Lad ikke andres humør påvirke dig. Det er noget der sker indeni dem og det er ikke din skyld”
 • “Læg hænderne på maven og mærk vejtrækningen, når ikke du kan sove”
 • “du skal altid sidde ned og spise. Smag på maden”

Det var kun en brøkdel af alle de guldkorn i har givet mig.

Jeg tænker på jer hver eneste dag og når jeg skal argumentere for noget, så bruger jeg de ting i har fortalt mig. Jeg oplever faktisk også tit at folk bliver super overrasket over hvor god jeg er til at blive i mig selv, kun lade mig påvirke af mine egne følelser og argumentere for hvordan jeg har det.

Brev fra Mia Maja der har kæmpet med sin spiseforstyrrelse

Jeg er rigtig god til at trøste mig selv, og kan faktisk slet ikke blive trøstet af andre. For jeg fortæller mig selv at det er en følelse som jeg selv får, og at det ikke er nogen andres skyld.

I har ændret mit liv. I har gjort mit liv letter. I har gjort mig klogere på mig selv og livet. Jeg føler at jeg har overskud og er god til at blive indeni i mig selv. Det er det bedste nogen har gjort for mig.

Har længe tænkt på at skrive til jer, for i har betydning for mit liv hver eneste dag. Synes i skal vide hvilken forskel i har gjort for mig, og sikkert også en masse andre mennesker.

Jeg ville så inderligt ønske at man kunne få tilskud til at komme til jer. Det ville give så mange mennesker et bedre liv.
Håber i har det godt.

Jeg tænker på jer hver eneste dag.
Hilsen Mia-Maja Redin

PS. Idag føler jeg mig rask og vejer 55 kg (dengang i så mig kæmpede jeg for at ramme 40 kg). Jeg vil sige jeg er i den “tykke” ende af normalen. Men jeg føler mig ikke tyk. Jeg har selvtillid og kan lide mig selv og min krop som den er. Har det virkelig godt og føler mere overskud end nogensinde før.